These are a few of my favorite things – 8 asiaa minusta!

Koska olen uusi blogin kirjoittaja, ajattelin jakaa teidän kanssa kahdeksan minua kuvaavaa asiaa. Näin oppitte tuntemaan minua vähän enemmän. Joten pitemmittä puheitta mennään asiaan!

1.    EN OLE AAMUIHMINEN

Kaikki minun tutut tietävät, että EN OLE aamuihminen. Yleensä minulla kestää muutama tunti herätä kunnolla. Tarvitsen myös kunnon aamupalan, että saan päiväni käyntiin. Vihaan aamukiirettä ja rakastankin hitaita aamuja. Hitaat aamut ovat luksusta, koska arkiaamut ovat säntäilyä ja hosumista.

Haluaisin olla aamuihminen, joka on täynnä energiaa heti aamusta! Jos haluan olla tehokas aamulla, minun tulee suunnitella päiväni etukäteen. Näin varmistan, että saan kaiken tehtyä.

2.      KAHVI, TUO JUMALTEN JUOMA!

Tämä on mielestäni hyvin suomalainen asia. Me suomalaiset rakastamme kahvia! Olen lapsesta asti tottunut siihen, että kahvia juodaan useaan otteen päivässä. Jos tulet meille käymään, tulen varmaan ensimmäisenä kysymään sinulta: otatko kahvia? Mutta näin varmasti tapahtuu useimmissa kodeissa ympäri maailmaa. Pidän täyteläisestä tummapaahtoista kahvia. Juon jonkun verran myös erikoiskahveja, mutta nämä toimivat työpäivän piristeenä.

  

3.      MUSIC KEEPS WORLD GO AROUND!

Musiikki on kuulunut aina elämääni. Kuuntelen musiikkia fiiliksen mukaan, joten minulla on soittolista jokaiseen hetkeen. Olen musiikin suhteen hyvin kaikkiruokainen, mutta ehkä suomalaista, rankempaa metallia ja rockia tulee kuunneltua kaikkein vähiten. Kuulokkeistani useimmiten soi R´n´B, Rap, Soul, Funk ja Pop. Uutena tulokkaana on erilaiset Dancehall ja Reggaeton kappaleet, johon on varmasti vaikuttanut genrejen viimeaikainen nousu valtavirtaan. Pidän myös musikaaleista, jos siis mietitte otsikkoa. Tosin kyseinen ei kuulu suosikkeihini.

B0003321.jpg


4.      EN OSAA AJAA, ENKÄ OMISTA AUTOA

Minulla ei ole ajokorttia tai autoa. Autot eivät ole oikeastaan koskaan kiinnostaneet minua. Asumme toimivan joukkoliikenteen varrella, joten koen ettei pääkaupunkiseudulla edes tarvitse autoa. Suuremmat tavarat saa kuljetettua kotiin kotiinkuljetuksella. Siinä voi kestää hetki, mutta se on halvempaa kuin omistaa oma auto. Ainahan sen kortin saa ajettua, jos elämäntilanne sitä vatii. Plus joukkoliikenne on ympäristölle parempi vaihtoehto.

5.       THERE’S NO PLACE LIKE HOME!

Mistä näitä musikaalilainauksia nyt tulee. Rakastan uusia paikkoja, ihmisiä ja haasteita, mutta päivän paras hetki on tulla kotiin.  Tarvitseeko tähän muuta sanoakaan.

6.      MIELUMMIN SALILLE, KUIN LENKILLE

Lenkkeily on kiva aurinkoisena päivänä. Eli suomessa kahtena päivänä vuodessa. Lenkkeily voi olla tylsää ilman seuraa! Koen, että saan salilla tehtyä enemmän. Pidän erityisesti selkä ja jalkatreeneissä.  Salilla pitää olla myös omat musiikit. Olen kyllä haaveillut tanssiharrastuksen aloittamisesta. Ehkä se toteutuu ensi vuonna! Pitäisi myös huoltaa kehoa enemmän.


B0003404-2.jpg

7.      I LOVE TRASH TV

Nyt pääsemme yhteen lempiaiheeseeni. Rakastan niin sanottua roska tv:tä, jos tv:stä tulee realitya, minä olen paikalla. Olen seurannut usean vuoden ajan Kardashianeita (Tiedän, joko rakastat heitä tai vihaat heitä), valitsen häämekkoja morsiamien kanssa sekä seuraan kotirouvien dramaattista elämää. Rakastan etsiä uutta huippumallia tai uutta muotisuunnittelijaa Project runaway-ohjelmassa. Rakastan Wendy Williamsia sekä seuraisin Love and Hip-hop-sarjaa jos se olisi mahdollista.

Katson jopa unelmien poikamiestä, mutta mielestäni suomiversio on parempi koska tuotantoyhtiöillä ei ole loputonta budjettia. Yleensä suomi-versiot ovathalvempia kuin Amerikassa. Toisaalta ne ovat viihdyttävämpiä, koska suomalaiset eivät ole sosiaalisesti yhtä lahjakkaita tai taitavia keskustelijoita kuin amerikkalaiset. Yleensä nämä ohjelmat ovat kiusallisella tavalla viihdyttäviä. Puolisoni sanoo usein, että minulla on kamala tv-maku, mutta minua ei kiinnosta. Rakastan roska-tv:tä!8.       Mikään ei ole seksikkäämpää kuin kunnianhimo ja itsevarmuus!

Nämä eivät ole itsestään selviä arvoja tai tavoitteita ihmisille. Olen itsekin joutunut opetelamaan olemaan kunnianhimoisempi sekä itsevarmempi. Usein me suomalaiset rinnastamme nämä röyhkeäksi käytökseksi. Ei saa tavoitella liian suuria, ettei vaan epäonnistu. Liian kunniana himoinen ihminen on kylmä ja laskelmoiva, ainakin jos satut olemaan nainen. Sanotaan, että hyökkäys on paras puolustus ja siksi nämäkin arvot ovat nousseet elämänohjeiksi, ainakin itselläni. Mitä muutakaan voi tehdä, kun elämme kilpailuyhteiskunnassa, jossa elää vahvasti toisen nöyryyttämisen oikeus. Ihmisiä saa moittia, vähätellä tai vertailla missä vaan. Jos loukkaannut, olet heikko, takakireä tai muuten vaan tyhmä. Möläyttelijät myös verhoavat möläytykset palautteeksi tai ”sananvapauteen”.

Siksi ihailen kaikkia, jotka lähtevät tavoittelemaan unelmiaan. Jos luotat itseesi ja olet valmis tekemään töitä, tulet varmasti menestymään. Loppujen lopuksi sinä elät omaa elämääsi, et muiden. Miksi siis antaisit muiden mielipiteiden seistä omien unelmiesi tiellä.Satu Bergström